10563205_10201513206431955_8482765842855774601_n

Välkommen Hanna Silvner – Skolstrateg Region Skåne

Vi välkomnar Motivationslyftet nytillskott – Hanna Silvner! Hanna arbetar som lärare i svenska och nu även som skolstrateg för Motivationslyftets verksamhet  region Skåne! Vi är så peppade på att ha Hanna med i teamet och tillsammans bygga upp en ny region!  

Läs mer

Cirkus-konsert-marching-for-love-mfl-2017

Star for Life in concert – höstens turnéplan är här!

Våra kollegor på Star for Life planerar för ytterligare en fantastiskt konsertturné runt om i Sverige i höst! Nedan finns alla datum och här hittar du mer information om hur du bokar din biljett! Varmt välkommen! Turnéplan för hösten 2018: Tis 2 oktober – NORRTÄLJE Ons 3 oktober – ÖSTERSUND Tors 4 oktober – NYKÖPING […]

Läs mer

Arvsfonden

TACK ALLMÄNNA ARVSFONDEN!

MOTIVATIONSLYFTET FÖR MELLANSTADIET! Ett stort tack till Allmänna Arvsfonden som gör det möjligt för oss att under de kommande tre åren bland annat utveckla ett helt nytt material för mellanstadiet. Så roligt!! Nu kör vi 🙂

Läs mer

Höstens kurs

Dags att söka till höstens universitetskurs!

Nu är det dags att ansöka till kursen, hållbar social utveckling i skolan genom estetiska läroprocesser (7,5hp),  vid Göteborgs Universitet. Sista ansökningsdag är den 16 april. För att introducera pedagoger och övrig personal till Motivationslyftets material och arbetssättet samarbetar Svenska SfL med Göteborgs Universitet där delar av materialet presenteras i kursen ”Hållbar social utveckling i skolan […]

Läs mer

Konsertbild-två-personer-liten

Årets första Touch of Africa-konsert närmar sig!

Snart drar våra kollegor på Star for Life ut på ytterligare en fantastisk konsertturné runt om i Sverige! Årets turné är fortsättningen på den musikaliska resa som redan har setts av 100 000 människor runt om i Sverige, där Star for Life och Triple & Touch har samlat ihop ungdomar från Sverige och Sydafrika som […]

Läs mer

kurs2

22 nya pedagoger genomför Motivationslyftets materialkurs

Idag påbörjar 22 nya pedagoger från flera av Motivationslyftets regioner materialkursen i Stockholm. Kursen är en 3-dagars utbildning i materialet, metoden och arbetssättet och leds av Motivationslyftets skolstrateger. jätteroligt med sådant stort intresse!

Läs mer

Jana afrika

Motivationslyftets samarbete med SfL Sydafrika

Motivationslyftet arbetar just nu tillsammans med Star for Life Sydafrika för att utveckla ett separat material för Primary School. Idag besökte vi de två Primary Schools i Kwazulu Natal där materialet just nu testas.

Läs mer

Gålöstiftelsen logga

Satsning Stockholm med stöd av Gålöstiftelsen

Vi tackar Gålöstiftelsen som genom sitt beviljade bidrag till Svenska SfL gör det möjligt för oss att satsa mer resurser i Stockholmsregionen med nya aktiviteter och skolor. Tack!

Läs mer

Organisationsträff 171029 Foto Kungahuset (1)

Nätverks- och erfarenhetsutbyte

Torsdag den 26 oktober anordnade Kronprinsessparets Stiftelse ett möte för organisationerna som får stöd. Syftet med mötet var att nätverka samt utbyta erfarenheter och diskutera effektmätning av ideell verksamhet. Som representant för Svenska SfL deltog Anne Hedlund, skolstrateg i Stockholm med ansvar för forskning. Här kan du läsa mer om träffen!

Läs mer

JWS logga1

Utveckling av gymnasieprogram med stöd av Jacob Wallenbergs stiftelse

Vi är mycket stolta över vårt nya samarbete med Jacob Wallenbergs stiftelse. Genom det ekonomiska stödet kommer vi under de kommande tre åren ta fram och testa ett nytt material anpassat och utvecklat för gymnasiet. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett inspirerande samarbete.

Läs mer