Vanliga frågor & svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Allmänna frågor

Vad är Motivationslyftet?

Motivationslyftet by Star for Life är en icke vinstdrivande samt politiskt och religiöst obunden ideell förening. Vi erbjuder grund- och gymnasieskolor, samt idrottsföreningar i Sverige, en metod och ett arbetsmaterial som strukturerat och forskningsbaserat tränar ungas självledarskap och ansvarstagande för både sitt skolarbete, sin hälsa och samhället i stort. Genom att kontinuerligt träna på och stärka olika konkreta mentala förmågor och personliga kompetenser, syftar metoden till att hjälpa  barn och ungdomar att kunna prestera och må bra, nu och i framtiden.

Är du intresserad av att veta mer om vilka vi är så berättar vi mer på vår sida Om oss.

Till vilka vänder sig Motivationslyftet?

Motivationslyftets utbildningsprogram inkluderar barn och ungdomar, personal och vårdnadshavare och knyter an till skolans övergripande mål i styrdokumenten samt Barnkonventionen och FNs globala hållbarhetsmål. Alla program för barn och ungdomar, från förskoleklass till och med gymnasiet, sträcker sig över tre år och förutsätter kontinuerlig och systematisk träning samt användning av verktygen som förstärkning i den ordinarie verksamheten.

Är du intresserad av att veta mer om våra målgrupper så berättar vi mer på vår sida Våra målgrupper.

Vad får en skola eller förening som implementerar Motivationslyftet?

Motiverad personal är en viktig förutsättning för barns och ungdomars motivation och lärande. Därför utbildas alltid personalen först innan arbetet med eleverna startar. Utöver utbildning får man en strukturerad metod och ett uppdaterat pedagogiskt material att använda i verksamheten. All personal erbjuds även kompetensutveckling årligen samt kontinuerligt stöd av en regional strateg från Motivationslyftet.

Är du intresserad av att veta mer om vår implementeringsprocess så berättar vi mer på vår sida Implementering.

Hur gör man om man vill arbeta med Motivationslyftet på skolan eller i föreningen?

Om man vill ta del av Motivationslyftets metod och material är man varmt välkommen att kontakta oss för att få mer information och även hjälp att skräddarsy ett upplägg som passar just er verksamhet.

Hur gör man om man vill stötta och bli partner till Motivationslyftet?

Partnerskap för oss innebär ömsesidighet, där bidraget hjälper oss att  erbjuda alla barn, oavsett bakgrund och förutsättningar, en möjlighet att skapa en meningsfull framtid, förverkliga sina drömmar och ta kloka beslut. I gengäld får man som partner möjlighet att nyttja våra kompetenser inom motivation och självledarskap på arbetsplatsen. För mer information om partnerskap hör gärna av dig till patric@motivationslyftet.se.

Är du intresserad av att veta mer om vårt partnerskap så berättar vi mer på vår sida Partners.

Våra huvudpartner

Boka möte

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Obligatoriskt