Grattis till Smedjebackens kommun

10jan2021

Motivationslyftet gläds oerhört när en partner når framgång på ett eller annat sätt, vilket nu är fallet med skolförvaltningen i Smedjebackens Kommun. Lärarförbundet gör sedan 2002 varje år en rankning av Sveriges 290 kommuner och utser Sveriges ’Bästa Skolkommun’. Men det är inte bara vinnaren som är värd beröm utan även de förbättringar i rankningen som kommuner gör från år till år. Smedjebacken rankades på 280:e plats år 2018, och på 266:e plats 2019, men har nu tagit ett rejält kliv uppåt: i årets rankning hamnade kommunen på 98:e plats. Stort grattis!

Skolchefen i Smedjebackens kommun, Maria Ronsten, menar att Motivationslyftet är en del av förklaringen till denna framgång. Sedan partnerskapet med Motivationslyftet startade för drygt två år sedan har alla pedagoger från förskola till årskurs 9 utbildats i Motivationslyftet, och alla ”var otroligt nöjda”, enligt Ronsten. Detsamma gäller för det 20-tal lärare som har gått Motivationslyftets metod & handledarutbildning och för de lärare som bidrar till att utveckla ett program för mellanstadiet. Kommunens chefer blev också mycket inspirerade av Motivationslyftets inspirationsföreläsning.

Motivationslyftets sätt att arbeta, inte bara med elever, utan även med skolor och förvaltningen har bidragit till Smedjebackens framgångar. Men, det är klart, det är alltid eleverna som står i fokus. Ronsten avslutar: ”Projektet medför absolut ett elevinflytande och jag tror det kommer att ha en otroligt stor möjlighet att positivt påverka deras självkänsla, självförtroende och deras förmåga till självledarskap.”

Motivationslyftet gratulerar Smedjebackens kommun till framgångarna och ser fram emot ett fortsatt starkt partnerskap till gagn för eleverna.